Kombinirana savna LOUNGE

Učinki kombinirane savne:

- blagodejni učinki obeh svetov IR savne in Finske savne

- varčevanje pri prostoru

- dva svetova v eni dimenziji 

Dovolj nestrinjanja in nesoglasij o izbiri finske ali infrardeče savne. Pri nas je na voljo dovolj velika savna LOUNGE za vso družino in vam nudi vse pozitivne učinke finske in infrardeče savne. Savno si lahko postavite v prostor ali na dvorišče pod streho/nadstrešek.

FINSKA SAVNA

Finska ne vpliva dobro samo na telo ampak tudi na celotno psihofizično počutje. S polivanjem vulkanskih kamnov se v ozračje sprosti dodatna vroča para, ki dodatno ogreje celotno savno in pospeši znojenje. 

Temperatura v finski savni se giba med 80 °C in 110 °C ter ima od 5% do 10% vlažnost.

Savna je na voljo v lesu CEDRA

Terapevtski učinki infrardeče savne:

- izguba odvečne teže,

- odprava celulita,

- razširjanje por,

- pospeši delovanje ledvic,

- pospešuje krvni obtok,

- pospeši odpravo odpadnih snovi iz telesa,

- odprava kožnih bolezni,

- ugodno vpliva na gibalni sistem,

- blaži stres.

Savna pospešuje cirkulacijo krvi, kar je prvi pogoj za lepo, mladostno in mehko kožo. 

Rezultat uporabe finske savne bo viden že po prvi uporabi. Savna s svojimi učinki krepi imunski sistem in ob redni uporabi preprečuje virusna in bakterijska obolenja ter pospešuje delovanje limfnega obtoka. Ob pravilni uporabi savne se bomo dobro počutili in tudi dobro spali.

Serijska oprema:

- peč z vulkanskimi kamni

- termometer

- Stalen dotok zraka

- ura

- leseno vedro z zajemalko

IR savne učinkujejo pri mnogo nižj temperaturi kot finske savne. Dosegajo temperature 50 do 60 stopinj C, zato so primerne tudi za otroke in ljudi s kardiovaskularnimi težavami. Dihati zrak s temperaturo 50-60 stopinj celzija je prijetneje, kot dihati zrak v finskih savnah, ki je ogret na 80 do 90 stopinj. 

Terapevtski učinki infrardeče savne:

- izguba odvečne teže,

- odprava celulita,

- pomaga pri zdravljenju aken, brazgotin, luskavice in ostalih izpuščajev,

- zmanjšuje bolečine pri glavobolu, artritisu, bolečine v hrbtu,

- pospešuje krvni obtok,

- odpravlja stres,

- lajša in pomaga zdraviti vnetje in infekcije srednjega ušesa,

- lajša bolečine v grlu,

Savna pospešuje cirkulacijo krvi, kar je prvi pogoj za lepo, mladostno in mehko kožo. Pri njeni uporabi se koža globinsko očisti, to pa je v pomoč pri zdravljenju aken, ekcemov, psoriaze, opeklin in drugih poškodb kože. Rane se hitreje in lepše celijo, groba koža hitreje odpade, poveča se elastičnost kože.

Visoko spektrski grelci

Infrardeče valovne dolžine

Gretje s Philips Vitae IR grelniki omogoča različne infrardeče valovne dolžine sevanja (tip A, B in C IR sevanje) - kar je najbolj primerno za človeško kožo. Tako poleg željene globine prodiranja v kožo zagotavlja tudi optimalni temperaturi občutek in nekoncentrirano segrevanje telesa, zaradi česar je tretma bolj udoben in učinkovit. S pomočjo sevanja celotnega območja IR valovnih dolžin in doslednega segrevanja podkožnega tkiva lahko dosežete učinkovitejše razstrupljanje.

Tip A - Infrardeče kratkovalovno sevanje:

Philips Vitae IVA sevanje ustreza sevanju sonca. To zagotavlja učinkovito in prijetno segrevanje vrhnje plasti kože (imenovano tudi podkožno tkivo), ki je globoka 5 mm. Takšne globine penetracije ni mogoče doseči z dolgo in srednje - dolgo valovno dolžino. Posledično v zelo kratkem času prijetno ogreje vaše telo. Kratki valovni žarki prodrejo globlje v kožo. IR-A ima najmočnejšo globino vdiranja treh razponov.

To ima za posledico precej višjo temperaturo telesa od dejanske temperature v prostoru. Človeška koža ima naravno sposobnost, da absorbira sevanje, in to je eden izmed najbolj pomembnih znanstvenih dejavnikov, ki se upoštevajo pri zasnovi grelnega elementa.

Tip B - Infrardeče srednje valovno sevanje:

Philips Vitae IR grelec zagotavlja petkrat več IVB sevanja od sonca. Sevanje IVB zagotavlja prodiranje v globino 3-4 mm v kožo (dosledno segrevanje podkožnega tkiva).>

Tip C - Infrardeče dolgovalovno sevanje:

V naravi takšni žarki ne dosežejo površine Zemlje. IVC valovi segrejejo samo površino kože, ne prodirajo pa globlje v kožo. Ker je penetracijska sposobnost IVC valov nižja od IVA valov, so odgovorni za stimulacijo bolečinskih senzorjev kože.>

Ne izgubljajte časa za predgrevanjem savne:

Predhodno segrevanje Philips Vitae infrardečih grelcev ni potrebno. Svoje blagodejne učinke lahko začnete uživati, takoj ko so vklopljeni, kar pomeni, da ne porabijo preveč energije, medtem ko jih ogrevajo - v nasprotju z drugimi nizkoproračunskimi grelnimi elementi je potrebno več časa predgrevanja (10 - 30 minut pred-ogrevalni čas) ali tradicionalnimi finskimi savnami (45-60 minut čas segrevanja). Razlog za to je, da je grelni element obdan s halogenim plinom, ki omogoča, da savna doseže delovne temperature in da se ohladi po uporabi. Grelec je torej energijsko učinkovit in prihrani čas in deluje z visokim izkoristkom. Prednost grelcev je, da se najprej ne segreje zrak, temveč telo ljudi. Grelci uporabnikovo telo segrejejo neposredno, ne preko temperature zraka v kabini. Zato temperatura od 40 do 65 ° C zadostuje za optimalno delovanje savne.

Tehnične informacije:

Za delovanje grelcev je potreben enofazni tok.

Grelci so na voljo v naslednjih različicah: 350W, 500W in 750W

Življenjska doba žarnic je 5000 delovnih ur. Zmogljivost luči je konstantna med celotno življenjsko dobo.

OPOZORILO

Kljub temu, da je IR savna zelo priporočljiva in ima veliko terapevtskih učinkov, je vse našteto le referenca in vzpodbuda za nadaljnje raziskave in ne sme služiti kot osnova za terapije. Ko se odločate za terapijo in zdravljenje težav, v vsakem primeru priporočamo posvet z zdravnikom. Pri akutnih poškodbah se vsaj prvih 48 ur izogibajmo gretju poškodovanega predela.

Nosečim ženskam bo navadno savnanje neprijetno že po 6-12 minutah, zato zanje ta terapija ni primerna, kljub temu, da ni škodljiva.

V kolikor so vam vsadili metalne ali druge umetne inplantante, se morate zavedati, da le-ti odbijajo IR žarke, zato lahko pri savnanju pride do bolečin v okolici inplatanta. V tem primeru morate savnanje prekiniti, nasploh pa je koristno, da se pred IR savnanjem posvetujete s svojim kirurgom, ki ve kako občutljiv je vaš implantat na temperaturo.

Serijska oprema:

- Radio + USB konektor

- Kromoterapija

- Stalen dotok zraka

- Avtomatski prezračevalni sistemDimenzije
197 x 197 x 206
Število oseb
4 - 5
Grelec
Red Glass Heater
Grelec za hrbet
4 x 300 W
Grelec za noge
2 x 500 W
Število grelnikov
10
Zgornji grelec
4 x 300 W
Stalen dotik zraka
Da
Radio + usb konektor
Da
Prezračevanje
Da
Steklena vrata
Da
Osvetlitev s svetlobno terapijo
2
Digitalni krmilni sistem
2