Infrardeča savna NEVADA

Anatomsko oblikovani sedeži, steklene površine ter grelci, ki vas obdajajo okoli telesa je več kot zadosten razlog za izbiro savne NEVADA. Savna je kot nalašč za vašo teraso, balkon ali zelenico (obvezen nadstrešek) kjer boste lahko uživali v obilici svetlobe in ob pogledu na okolico.

IR savne učinkujejo pri mnogo nižj temperaturi kot finske savne. Dosegajo temperature 50 do 60 stopinj C, zato so primerne tudi za otroke in ljudi s kardiovaskularnimi težavami. Dihati zrak s temperaturo 50-60 stopinj celzija je prijetneje, kot dihati zrak v finskih savnah, ki je ogret na 80 do 90 stopinj. 

Savna je na voljo v lesu CEDRA.

Terapevtski učinki infrardeče savne:

- izguba odvečne teže,

- odprava celulita,

- pomaga pri zdravljenju aken, brazgotin, luskavice in ostalih izpuščajev,

- zmanjšuje bolečine pri glavobolu, artritisu, bolečine v hrbtu,

- pospešuje krvni obtok,

- odpravlja stres,

- lajša in pomaga zdraviti vnetje in infekcije srednjega ušesa,

- lajša bolečine v grlu,

Savna pospešuje cirkulacijo krvi, kar je prvi pogoj za lepo, mladostno in mehko kožo. Pri njeni uporabi se koža globinsko očisti, to pa je v pomoč pri zdravljenju aken, ekcemov, psoriaze, opeklin in drugih poškodb kože. Rane se hitreje in lepše celijo, groba koža hitreje odpade, poveča se elastičnost kože.

Visoko spektrski grelci

Infrardeče valovne dolžine

Gretje s Philips Vitae IR grelniki omogoča različne infrardeče valovne dolžine sevanja (tip A, B in C IR sevanje) - kar je najbolj primerno za človeško kožo. Tako poleg željene globine prodiranja v kožo zagotavlja tudi optimalni temperaturi občutek in nekoncentrirano segrevanje telesa, zaradi česar je tretma bolj udoben in učinkovit. S pomočjo sevanja celotnega območja IR valovnih dolžin in doslednega segrevanja podkožnega tkiva lahko dosežete učinkovitejše razstrupljanje.

Tip A - Infrardeče kratkovalovno sevanje:

Philips Vitae IVA sevanje ustreza sevanju sonca. To zagotavlja učinkovito in prijetno segrevanje vrhnje plasti kože (imenovano tudi podkožno tkivo), ki je globoka 5 mm. Takšne globine penetracije ni mogoče doseči z dolgo in srednje - dolgo valovno dolžino. Posledično v zelo kratkem času prijetno ogreje vaše telo. Kratki valovni žarki prodrejo globlje v kožo. IR-A ima najmočnejšo globino vdiranja treh razponov.

To ima za posledico precej višjo temperaturo telesa od dejanske temperature v prostoru. Človeška koža ima naravno sposobnost, da absorbira sevanje, in to je eden izmed najbolj pomembnih znanstvenih dejavnikov, ki se upoštevajo pri zasnovi grelnega elementa.

Tip B - Infrardeče srednje valovno sevanje:

Philips Vitae IR grelec zagotavlja petkrat več IVB sevanja od sonca. Sevanje IVB zagotavlja prodiranje v globino 3-4 mm v kožo (dosledno segrevanje podkožnega tkiva).>

Tip C - Infrardeče dolgovalovno sevanje:

V naravi takšni žarki ne dosežejo površine Zemlje. IVC valovi segrejejo samo površino kože, ne prodirajo pa globlje v kožo. Ker je penetracijska sposobnost IVC valov nižja od IVA valov, so odgovorni za stimulacijo bolečinskih senzorjev kože.>

Ne izgubljajte časa za predgrevanjem savne:

Predhodno segrevanje Philips Vitae infrardečih grelcev ni potrebno. Svoje blagodejne učinke lahko začnete uživati, takoj ko so vklopljeni, kar pomeni, da ne porabijo preveč energije, medtem ko jih ogrevajo - v nasprotju z drugimi nizkoproračunskimi grelnimi elementi je potrebno več časa predgrevanja (10 - 30 minut pred-ogrevalni čas) ali tradicionalnimi finskimi savnami (45-60 minut čas segrevanja). Razlog za to je, da je grelni element obdan s halogenim plinom, ki omogoča, da savna doseže delovne temperature in da se ohladi po uporabi. Grelec je torej energijsko učinkovit in prihrani čas in deluje z visokim izkoristkom. Prednost grelcev je, da se najprej ne segreje zrak, temveč telo ljudi. Grelci uporabnikovo telo segrejejo neposredno, ne preko temperature zraka v kabini. Zato temperatura od 40 do 65 ° C zadostuje za optimalno delovanje savne.

Tehnične informacije:

Za delovanje grelcev je potreben enofazni tok.

Grelci so na voljo v naslednjih različicah: 350W, 500W in 750W

Življenjska doba žarnic je 5000 delovnih ur. Zmogljivost luči je konstantna med celotno življenjsko dobo.

OPOZORILO

Kljub temu, da je IR savna zelo priporočljiva in ima veliko terapevtskih učinkov, je vse našteto le referenca in vzpodbuda za nadaljnje raziskave in ne sme služiti kot osnova za terapije. Ko se odločate za terapijo in zdravljenje težav, v vsakem primeru priporočamo posvet z zdravnikom. Pri akutnih poškodbah se vsaj prvih 48 ur izogibajmo gretju poškodovanega predela.

Nosečim ženskam bo navadno savnanje neprijetno že po 6-12 minutah, zato zanje ta terapija ni primerna, kljub temu, da ni škodljiva.

V kolikor so vam vsadili metalne ali druge umetne inplantante, se morate zavedati, da le-ti odbijajo IR žarke, zato lahko pri savnanju pride do bolečin v okolici inplatanta. V tem primeru morate savnanje prekiniti, nasploh pa je koristno, da se pred IR savnanjem posvetujete s svojim kirurgom, ki ve kako občutljiv je vaš implantat na temperaturo.

Pri ženskah gretje spodnjega dela hrbta v menstrualnem obdobju začasno poveča menstrualni tok. Hemofiliki in ljudje, nagnjeni h krvavitvam, naj se izogibajo uporabi IR savne.

Serijska oprema:

- Radio + USB konektor

- Kromoterapija

- Stalen dotok zraka

- Avtomatski prezračevalni sistemDimenzije
170 x 170 x 200 cm
Število oseb
2
Moč
3600W
Grelec za hrbet
2 x 300W
Grelec za noge
2 x 500W
Stranski grelec
4 x 500W
Število grelnikov
8
Les
Cedra
Nadzorovanje prezračevanja
Da
Stalen dotik zraka
Da
Radio + usb konektor
Da
Barvna terapija
Da